Ekologiskt värmeskydd för hår (60 ml)

Håret blir både torrt och skadat av regelbunden uppvärmning och har du ett hår som inte mår bra rekommenderas att man helt avstår från både fön och varma stylingverktyg. Det bästa tipset för värmestyling om du vill ha ett välmående hår är att sänka värmen på fönen/plattången/locktången och använda ett värmeskydd som gör håret mer motståndskraftigt.

De flesta konventionella värmeskydd innehåller silikoner som är svårnedbrytbara i naturen och som kräver uttorkande schampon för att tvättas ur. Bättre då att göra sitt eget ekologiska värmeskydd!

Det finns flera oljor som skyddar ditt hår från att ta skada vid uppvärmning. Det viktigaste är att välja ingredienser med hög rökpunkt, annars hjälper de tyvärr inte mycket.

värmeskydd

DIY – Ekologiskt värmeskydd för hår

Ingredienser:

Gör så här:

 1. Smält sheasmöret över vattenbad.
 2. Addera övriga oljor och blanda.
 3. Häll upp i glasburk, ställ in i frysen tills det har stelnat ca 20 min.
1

Ta en liten mängd värmeskydd, värm mellan handflatorna och fördela tunt över torrt eller fuktigt hår.

Har du grovt hår behöver du troligtvis öka värmen på stylingverktygen och då kan du byta ut Tisteloljan mot ekologisk avokadoolja eller druvkärnolja för ett värmeskydd som tål ännu högre temperaturer.

Lång, se bäst-före datum på förpackningarna (oftast ca 1,5 år).

Fler alternativ

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. fl.frida

  Hej,
  Hur gör man med hårspray? Jag brukar vilja locka mitt hår då och då och jag vill använda hårspray för att lockarna ska hålla. Finns det någon speciell hårspray som funkar med nopoo metoden?
  Frida

  1. Kemikalieklok

   Testa att locka håret utan spray, sebum (som du får ut i längderna om du borstar regelbundet med svinhårsborsten) är en fantastisk stylingprodukt och lockarna brukar hålla sig mycket längre än när man tvättat med sulfater och silikoner. Annars kan du prova någon miljömärkt och parfymfri hårspray, de brukar vara lättare att tvätta ur och ha något bättre innehåll.

Kommentarer är stängda.