Puffiness-be-gone: Gör ditt egna ögonserum med avokadoolja, aprikoskärnolja, arganolja, druvkärnolja och e-vitaminolja


Ett lyxigt ögonserum som innehåller mycket E-vitamin som blockerar fria radikaler samt skyddar och bygger upp huden, A-vitamin och K-vitamin som förebygger och till viss del även jämnar ut fina linjer och rynkor. Att hålla huden runt ögonen återfuktad ger spänst och elasticitet. Med det här serumet kan du hålla huden mjuk och välmående med bara en väldigt liten mängd olja, perfekt för den känsliga huden under ögonen. Vi har valt ut ingredienserna för att både ta hand om den känsliga huden runt ögonen så väl som möjligt samt vårda och stimulera tillväxten av ögonfransarna, bra va?!

Att tillverka ditt eget ögonserum med hjälp av naturliga ingredienser kan vara ett effektivt sätt att behandla puffighet runt ögonen. Genom att använda en kombination av avokadoolja, aprikoskärnolja, arganolja, druvkärnolja och e-vitaminolja får huden runt ögonen en boost av näring och fuktighet.

Avokadoolja är rik på antioxidanter och innehåller höga nivåer av vitamin E, vilket hjälper till att skydda huden mot skador från fria radikaler och förhindra ålderstecken. Aprikoskärnolja innehåller vitamin A och E som återfuktar och ger näring till huden. Arganolja har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska svullnad och rodnad runt ögonen. Druvkärnolja innehåller höga nivåer av linolsyra som kan bidra till att stärka hudens barriärfunktion och skydda mot fuktavdunstning. E-vitaminolja bidrar till att minska inflammation och stärka huden.

Genom att använda dessa naturliga ingredienser kan du skapa ett ögonserum som hjälper till att lugna och återfukta ögonområdet samtidigt som det skyddar mot ålderstecken.

Ingredienser
1,5 ml avokadoolja
2 ml aprikoskärnolja
2 ml arganolja
2 ml druvkärnolja
2,5 ml e-vitaminolja

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en liten flaska, skaka om ordentligt i ca en minut. Hushållsmått/bakmått är inte alltid så exakta i så här små mängder, det spelar ingen roll om du får 9 ml eller 11 ml serum när du är färdig istället för 10 ml, proportionerna blir ändå rätt om du använder samma set av bakmått.

Användning

När du har skapat ditt ögonserum är det viktigt att använda det på rätt sätt för att få de bästa resultaten. Börja med att rengöra ansiktet och se till att det är helt torrt. Applicera sedan en liten mängd serum på fingertopparna och massera försiktigt in det runt ögonområdet. Var noga med att undvika att få serumet i ögonen.

För att uppnå de bästa resultaten är det bäst att använda serumet på kvällen, innan du går och lägger dig. Då har produkten tid att absorberas ordentligt och arbeta under natten. Du kan också använda det på morgonen, men se till att ge det tillräckligt med tid att absorberas innan du applicerar smink.

Kom också ihåg att vara konsekvent i användningen av serumet för att uppnå de bästa resultaten. Det kan ta några veckor innan du ser en märkbar skillnad, så ge det tid och använd det regelbundet.

Det är också viktigt att undvika att använda för mycket serum på en gång, eftersom det kan göra huden oljig och orsaka irritation. Använd en liten mängd åt gången och öka dosen om det behövs.

Detta recept är ett perfekt komplement till vårt recept på Nattkräm.

Hållbarhet

För att behålla kvaliteten på ditt ögonserum är det viktigt att förvara det på rätt sätt. Förvara serumet på en sval och mörk plats, gärna i kylskåpet. Detta hjälper till att förhindra oxidation och förlänga hållbarheten på produkten.

När du ska använda ögonserumet, se till att tvätta händerna noggrant för att undvika att smuts och bakterier överförs till ditt ansikte. Applicera sedan en liten mängd serum på dina fingertoppar och försiktigt klappa in det runt ögonområdet. Undvik att gnugga eller dra i huden, då detta kan orsaka irritation. Använd serumet regelbundet för bästa resultat.

Om du märker att produkten har ändrat färg eller konsistens, eller om den har en obehaglig lukt, bör du slänga den och göra en ny sats. Ögonserumet bör användas inom sex månader efter tillverkning för att säkerställa dess kvalitet och effektivitet.


Relaterade inlägg


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *