Sök råvaror och hårvårdsprodukter
Generic filters
Sök råvaror och hårvårdsprodukter
Generic filters

DIY – Nattkräm

Nattkräm

Det  här grundreceptet är speciellt bra om du lider av akne eller har fet hy. Om du istället har torr/normal hy så hittar du nedan under “tips” enkla förändringar i receptet för att anpassa krämen till just din hudtyp!

Har du besvär av akne ska du absolut undvika mineraloljor (gjorda av råolja), men även en del vegetabiliska oljor som inte samarbetar på bästa sätt med hudens fettproduktion. Ingredienserna i den här nattkrämen är utvalda för att vårda din hy utan att täppa till porer. Nattkrämen är inte kladdig, men den är tyngre och tar lite längre tid att gå in i huden än en ansiktsolja eller dagkräm, precis som det ska vara!

Kemikalieklok 1

DIY – Nattkräm

Ingredienser:

Gör så här:

Värm sheasmöret i ett vattenbad tills det smälter, ta sedan av från värmen. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning och ställ sedan in i frysen ca 30 min för att svalna och stelna. Vispa blandningen jämn och krämig med hjälp av en elvisp, en minut brukar vara lagom. Färdigt! Häll upp i passande glasburk.

DIY-RECEPT

Kropp

Ansikte

Hår

Läs mer

Du kanske också gillar:

9 svar

 1. Jag har nu använt denna nattkräm sedan i maj och jag är SÅ nöjd!!!
  Instämmer verkligen med ovanstående kommentar “Varför har jag slösat bort hela mitt vuxna liv på att köpa dyra krämer”? Själv har jag rosacea och har verkligen lagt ner MASSOR med pengar för att få till en fin hy, med en lång procedur både morgon och kväll. Jag var till en början ganska skeptisk att prova DIY-recepten för ansiktet. Jag hade förväntat mig att rosacean skulle blossa upp igen, men min hud reagerade verkligen ingenting då jag gick över till denna. Nu använder jag rengöringsbalm, nattkräm, oljeserum och dagolja Istället för 14 olika produkter till ansiktet. Jag känner mig återfuktad och lystrig i ansiktet?

  Tack snälla Kemikalieklok för alla fina recept

 2. Alltså, varför har jag slösat bort hela mitt vuxna liv på att köpa dyra krämer som ska minska min blanka hy när det här varit lösningen hela tiden?! Det här är en helt underbar nattkräm som är fet och oljig när man smörjer in sig på kvällen men när man vaknar upp dagen efter känns hyn FRÄSCH och inte alls fet!
  Jag har lidit av fet hy så länge jag kan minnas och har provat de flesta krämer på marknaden för att hitta en lösning på detta- utan resultat. WOW, jag är helt såld på denna nattkräm. Så bra!

 3. Hej! Hur gör jag för att receptet ska passa en vintertorr hud? (Blandhy i vanliga fall). Tack på förhand! 🙂 Mvh Lizette

 4. Kan ni inte gör ett inslag om oljor. Mineralolja, vegetabilisk, eterisk. Tror jag börjar fatta skillnaden. Men om jag bara springer på en olja, hur vet man då vad det är för olja? Är all doft skadlig/allergiframkallande. Lavendel ska väl vara lugnande, har det i trädgården som jag tänkt torka och göra något med. Borde man låta bli det?

  Hörde när ni pratade om att kanske göra en live om textilier och stoppning. Den ser jag fram emot, lika förvirrande där! Vad kan man ha för fyllning i kuddar mm egentligen?

  Tusen tack för all information och kunskap! Ni gör det enkelt och roligt att vilja vara kemikalieklok. ❤❤❤

  1. Hej!

   Tack för dina fina ord!
   Det ska vi försöka göra 🙂
   I korthet: mineraloljor är inte farliga men gjorda på ändliga resurser och tillför ingen näring.
   De oljor vi säljer kallas för Vegetabiliska oljor.
   Eteriska oljor innehåller ofta /(alltid?) ämnen som är allergiframkallande. Ett bättre sätt att få lite doft är att torka blomman/växten och sedan låta den dra i olja några veckor. Då får du en mycket mildare produkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

VARUKORG
Det finns inga produkter i varukorgen!