DIY – Nattkräm

Nattkräm

Det  här grundreceptet är speciellt bra om du lider av akne eller har fet hy. Om du istället har torr/normal hy så hittar du här även enkla förändringar i receptet för att anpassa krämen till just din hudtyp!

Har du besvär av akne ska du absolut undvika mineraloljor (gjorda av råolja), men även en del vegetabiliska oljor som inte samarbetar på bästa sätt med hudens fettproduktion. Ingredienserna i den här nattkrämen är utvalda för att vårda din hy utan att täppa till porer. Nattkrämen är inte kladdig, men den är tyngre och tar lite längre tid att gå in i huden än en ansiktsolja eller dagkräm, precis som det ska vara!

1

DIY – Nattkräm

Ingredienser:

Gör så här:

Värm sheasmöret i ett vattenbad tills det smälter, ta sedan av från värmen. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning och ställ sedan in i frysen ca 30 min för att svalna och stelna. Vispa blandningen jämn och krämig med hjälp av en elvisp, en minut brukar vara lagom. Färdigt! Häll upp i passande glasburk.

2

Applicera en liten mängd Nattkräm på kvällen efter att du tvättat ansiktet, badda först med vatten om du torkat med handduk så att nattkrämen har rikligt med fukt att kapsla in under natten. Nästa morgon brukar ansiktet, vid regelbunden användning, kännas perfekt återfuktat och du kanske till och med kan skippa din morgonrutin!

Har du inte akne?

Byt ut tisteloljan mot avokadoolja om du har torr hy, eller mot hampfröolja om du har normal hy.

Lång, se bäst-före datum på förpackningarna (oftast ca 1,5 år).

Receptet är gjort med