DIY – Näringsrik och krämig lotion för nariga händer

Näringsrik och krämig lotion för nariga händer

Har du torra händer som blir nariga och kliar? Då är det här en handkräm för dig!

Sheasmöret är återfuktande och rikt på både vitamin E och A som tillsammans gör huden mjuk och elastisk. Sheasmöret har antiinflammatoriska egenskaper och innehåller antioxidanter. Detta gör sheasmöret extra bra på att lugna irriterad och skadad hud. Välj ett ekologiskt och oraffinerat smör för att få med så mycket näringsämnen som möjligt.

Avokadoolja är något så ovanligt som en tjockare olja som sugs upp snabbt av huden. Den är perfekt för att mjukgöra torr, skadad och narig hud. Vissa studier visar till och med indikationer på att avokadoolja kan fungera som en långvarig behandling för psoriasis. Den passar lika bra på känslig hud som normal eller acenbenägen hud. Avokadooljan är antiinflammatorisk och ökar bildandet av kollagen vilket motverkar rynkor, bristningar och lättare hudåkommor.

Jojobaolja är ett naturligt balsam för huden. Oljan är egentligen inte en olja utan ett flytande vax vilket gör att den kapslar in fukt på ett fenomenalt sätt!

Bivax är både antiviralt, antibakteriellt och antiinflammatoriskt, en riktig fighter mot the bad guys och ett måste i varje husapotek! Bivax kapslar in fukt utan att täppa igen hudens porer samtidigt som det skyddar huden mot väder, vind och föroreningar. Vaxet är dessutom rikt på Vitamin A som motverkar tunna rynkor och andra ålderstecken. Bivaxet läker inte bara torr och skadad hud utan håller kvar fukten i huden för att motverka fortsatt uttorkning.

E-vitamin lever i cellmembranet och skyddar cellerna genom att hålla dem återfuktade. Att tillsätta E-vitamin i dina DIY-produkter håller huden mjuk och minskar ärrbildning.

Ingredienser för krämig lotion - raw

2
3
4
5
1 × Bivax

Ingredienser för krämig lotion - neutral

11

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Christina

    Det vore bra att få sheasmöret i gram, lättare att få rätt mängd.

    1. Kemikalieklok

      Fixat!

Kommentarer är stängda.