DIY – Ekologisk hårolja [för tre olika hårtyper]

Ekologisk hårolja 60 ml [för tre olika hårtyper]

En del älskar oljor i håret och andra hatar dem. Jag tillhörde den senare kategorin tills jag läste på om olika oljors egenskaper. För mig vandrar fetare oljor upp i håret och gör hela kalufsen fet och stripig, även om jag så bara har i två droppar. Men nu har jag hittat oljeblandningar som till och med mitt hår älskar och får extra glans och utredning av. Jag använder “Ekologisk Hårolja -för hår som lätt blir fett/oljigt”, nedan kan du hitta den olja som passar ditt hår allra bäst!

Du kan såklart blanda fritt mellan recepten om du har en annan hårtyp än de som beskrivs här, klicka på produktlänkarna längre ner för att läsa mer om oljornas egenskaper.

hårolja

Hårolja [fett/oljigt hår]

Ingredienser:

Gör så här:

Häll upp oljorna i en flaska, skaka. Klart!

1
hårolja

Hårolja [torrt/skadat hår]

Ingredienser:

Gör så här:

Häll upp oljorna i en flaska, skaka. Klart!

1
hårolja

Hårolja [normalt hår]

Ingredienser:

  • 20 ml/ 4 tsk ekologisk hampfröolja
  • 20 ml/ 4 tsk ekologisk jojobaolja
  • 20 ml/ 4 tsk ekologisk arganolja

Gör så här:

Häll upp oljorna i en flaska, skaka. Klart!

1

Testa dig fram till hur mycket olja ditt hår trivs med. Jag häller upp lite olja i handflatan, värmer upp den genom att gnida handflatorna mot varandra och applicerar sedan i vått hår.

Du kan också använda håroljan för otrolig glans och lyster genom att ha stryka inoljade handflator över torrt hår. Detta har inte återfuktande effekt på håret utan används bara i skönhetssyfte. Var försiktig så du inte använder för mycket, då kan håret se stripigt ut!

 

Lång, se bäst-före datum på förpackningarna (oftast ca 1,5 år).

Recepten är gjorda med