Ekologisk hårolja 60 ml [för tre olika hårtyper]

En del älskar oljor i håret och andra hatar dem. Jag tillhörde den senare kategorin tills jag läste på om olika oljors egenskaper. För mig vandrar fetare oljor upp i håret och gör hela kalufsen fet och stripig, även om jag så bara har i två droppar. Men nu har jag hittat oljeblandningar som till och med mitt hår älskar och får extra glans och utredning av. Jag använder “Ekologisk Hårolja -för hår som lätt blir fett/oljigt”, nedan kan du hitta den olja som passar ditt hår allra bäst!

Du kan såklart blanda fritt mellan recepten om du har en annan hårtyp än de som beskrivs här, klicka på produktlänkarna längre ner för att läsa mer om oljornas egenskaper.

hårolja

Hårolja [fett/oljigt hår]

Ingredienser:

Gör så här:

Häll upp oljorna i en flaska, skaka. Klart!

1
hårolja

Hårolja [torrt/skadat hår]

Ingredienser:

Gör så här:

Häll upp oljorna i en flaska, skaka. Klart!

1
hårolja

Hårolja [normalt hår]

Ingredienser:

Gör så här:

Häll upp oljorna i en flaska, skaka. Klart!

1

Testa dig fram till hur mycket olja ditt hår trivs med. Jag häller upp lite olja i handflatan, värmer upp den genom att gnida handflatorna mot varandra och applicerar sedan i vått hår.

Du kan också använda håroljan för otrolig glans och lyster genom att ha stryka inoljade handflator över torrt hår. Detta har inte återfuktande effekt på håret utan används bara i skönhetssyfte. Var försiktig så du inte använder för mycket, då kan håret se stripigt ut!

 

Lång, se bäst-före datum på förpackningarna (oftast ca 1,5 år).

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Amber

    Hej!
    Ska man använda oljan som en mask? Hur länge ska man låta den sitta kvar isf? Och tvättar man sedan håret som vanligt (aleppotvål och surskölj)?

    1. Kemikalieklok

      Du kan både ha i den i blöta toppar efter dusch (några droppar räcker) och låta det sitta kvar, som återfuktning. Har du extra torra toppar kan du ha i mer olja (som en mask) i blöta toppar innan dusch och då låta det sitta i minst 20 min och sedan tvätta ur som vanligt med Aleppotvål och surskölj.

Kommentarer är stängda.