Både Neemoljan och Druvkärnoljan har nästan mytiska egenskaper som sägs stimulera hårtillväxten. Förutom att massera hårbotten regelbundet och att använda No Poo-metoder för tvätt är den här hårbottenmasken ett toppentips för dig som vill öka på tillväxttakten hos ditt hår. Neemoljan är en väldigt potent olja som länge har använts i Indien av kvinnor som få långt och starkt hår och Druvkärnoljan har en fantastisk komposition av fettsyror som får hårsäckarna att hoppa till av glädje!

Bonus: Håret blir både glansigt och starkare, och hårbotten mjuk och välmående.

1

Ekologisk hårbottenmask för längre hår

Ingredienser:

  • 15 ml ekologisk neemolja
  • 45 ml ekologisk druvkärnolja

Gör så här:

Om Neemoljan har stelnat kan du ställa den vid ett element eller lägga den i fickan en stund. Häll sedan ihop båda oljorna i en tom glasflaska. Skaka ordentlig före användning.

Räcker till 3-10 behandlingar beroende på hårets tjocklek.

2

Användning:

Använd fingertopparna eller en pipett för att fördela blandningen i hårbotten. Vänd sedan huvudet upp och ner och massera hårbotten med fingrarna ca en minut. Att vända på huvudet ökar blodtillförseln och hårsäckarna kan tillgodogöra sig mer av näringsämnena i hårbottenmasken.

Låt verka i 15-20 minuter, tvätta sedan ur med Aleppotvål. Tvätta två gånger om du är känslig för Neemdoften, den brukar dock försvinna när håret torkat helt.

Använd regelbundet före varje tvätt, komplettera gärna med Rosmarinskölj.

Tycker du det är svårt att tvätta ur oljeinpackningar och hårmasker? Täck huvudet med en duschmössa eller plastpåse under verkningstiden så tvättas oljorna ur lättare.

Lång, se bäst-före datum på förpackningarna (oftast ca 1,5 år).

Receptet är gjort med

Lämna ett svar