Surskölj för lockigt hår/Balsamskölj

Lockigt hår är ofta torrt och behöver ibland lite hjälp för att få återfuktade och sammanhållna lockar. Där är den hackade roten av ekologisk läkemalva vår bästa vän. I kontakt med hett vatten börjar den utsöndra ett välgörande vegetabiliskt slemämne som kapslar in hårstråna, hibiskus ger styrka, glans och det eftertraktade låga pH-värdet som ger sursköljen dess grundläggande funktion. Resultatet blir ett hår som är lätt att reda ut, därför uppskattas den här sursköljen ofta lika mycket av de med rakt hår som de med lockigt. Lockarna håller ihop bättre med mindre friss och i kombination med Curl Cream får du ett mjukt, glänsande hår med väldefinierade lockar.

Användning:

Finast lockar får du om du tvättar och stylar håret upp och ner. Tvätta håret som vanligt med Aleppotvål, skölj ur och krama ur en del av vattnet. Doppa ner hela längderna i skålen med surskölj och låt dem bli genomdränkta, får du plats att doppa även hårbotten i skålen är det bara bra. Låt sursköljen sitta i en minut, kamma igenom med glestandad kam, skölj sedan ur lite slarvigt för att bli av med överskott av sursköljen.Hur mycket av sursköljen som håret suger åt sig varierar mycket från hår till hår, upplever du att lockarna blir stela kan du skölja ur mer nästa gång, har du väldigt grovt hår kan du prova att inte skölja ur alls. Krama i Curl Cream i dyngsurt hår, fortsätt krama ur vatten ur håret med en hamam-handduk eller t-shirt och ha sedan i ytterligare lite Curl Cream. Torka med diffuser på låg värme eller lufttorka, rör inte lockarna förrän de är helt torra.

Hållbarhet:

Kort, upp till en vecka i kylskåp. Räkna med en sats per tvätt, tvätta var 7:e dag och blanda till färsk varje gång. Tvättar du håret oftare kan du säkert spara den till ytterligare en tvätt om du har något över.

Receptet är gjort med