DIY ansiktsvatten med hibiskus och glycerin – Naturlig och återfuktande toner för din hud


Att använda ansiktsvatten eller toner är en viktig del av en hälsosam hudvårdsrutin eftersom det hjälper till att rengöra, återfukta och balansera huden. DIY ansiktsvatten är ett utmärkt alternativ till de kommersiella produkterna eftersom de ofta innehåller färre kemikalier och kan vara skonsammare för huden. I detta blogginlägg kommer vi att dela med oss av ett enkelt recept för ansiktsvatten som innehåller torkade hibiskusblommor och glycerin.

Hibiskusblommor är en naturlig källa till antioxidanter, vitaminer och mineraler som är fördelaktiga för huden. Dessutom har de en hög halt av alfahydroxisyror (AHA) som kan hjälpa till att exfoliera huden och främja hudförnyelse. AHA kan också hjälpa till att minska fina linjer och rynkor samt ge huden en mer jämn ton. Glycerin är en naturlig fuktighetsbevarande ingrediens som hjälper till att bevara hudens fuktighet och mjukhet. Det är också en mild ingrediens som är lämplig för känslig hud.

För att göra detta ansiktsvatten, bör du börja med att ta en tesked torkade hibiskusblommor och lägga dem i en kopp med varmt vatten. Låt blommorna dra i vattnet i cirka fem minuter innan du sila av vattnet och hälla det i en ren flaska. Tillsätt sedan en matsked glycerin och skaka ordentligt för att blanda ingredienserna.

För att använda detta ansiktsvatten, bör du först rengöra din hud med en mild rengöring. Sedan kan du applicera en liten mängd av ansiktsvattnet på en bomullsrondell och torka över huden i ansiktet och på halsen. Undvik att gnugga för hårt eftersom detta kan orsaka irritation. Låt ansiktsvattnet torka naturligt på huden innan du fortsätter med din vanliga hudvårdsrutin.

Genom att använda detta DIY ansiktsvatten regelbundet kan du hjälpa till att rengöra, återfukta och balansera din hud på ett naturligt och skonsamt sätt.

Ingredienser & Tillbehör
1 tsk eko hibiskusblommor
15 ml eko veg glycerin
Glasflaska med spraypump – brun – 100 ml
85 ml kokat vatten

Gör så här

Låt hibiskus dra i en tekula i det kokade vattnet. Använder du varmt vatten räcker ett par minuter, för kallt vatten (kallutdrag) kan det stå i 30-60 min tills det får en fin rosa färg. Ta ut tekulan och häll i glycerinet. Rör om/skaka ordentligt tills glycerinet är helt upplöst. Använd en flaska med spraykork som ger en tunn “dimma” för att undvika att ansiktsvattnet fördelas ojämnt och tonern börjar rinna.

Användning

Applicera tunt efter tvätt före användning av ansiktsolja/ansiktskräm.

För att få maximal nytta av det färdiga ansiktsvattnet bör du använda det efter att ha rengjort din hud med en mild rengöringsprodukt. Applicera en liten mängd av ansiktsvattnet på en bomullsrondell och torka över huden i ansiktet och på halsen. Undvik att gnugga för hårt eftersom detta kan orsaka irritation. Låt ansiktsvattnet torka naturligt på huden innan du fortsätter med din vanliga hudvårdsrutin.

Eftersom detta ansiktsvatten innehåller hibiskusblommor och glycerin, två ingredienser som är milda och skonsamma för huden, kan det användas dagligen som en del av din hudvårdsrutin. Detta kommer att bidra till att hålla huden återfuktad, mjuk och smidig samtidigt som det ger fördelarna med antioxidanter, vitaminer och mineraler som finns i hibiskusblommorna.

För att få längst möjliga hållbarhet av ditt DIY ansiktsvatten, bör du förvara det i en ren flaska på en sval och torr plats borta från direkt solljus. Om du märker någon förändring i färg, lukt eller konsistens av ansiktsvattnet, bör du sluta använda det och kasta det. För att förlänga hållbarheten av ditt ansiktsvatten, kan du också tillsätta några droppar naturligt konserveringsmedel som E-vitaminolja eller tea tree-olja.

Sammantaget kan detta DIY ansiktsvatten vara ett utmärkt tillskott till din hudvårdsrutin. Det är enkelt att göra, naturligt och skonsamt för huden och kan ge dig fördelarna med antioxidanter, vitaminer och mineraler som finns i hibiskusblommor samtidigt som det hjälper till att återfukta och balansera huden med hjälp av glycerin.

Hållbarhet

För att förvara ditt DIY ansiktsvatten på bästa sätt, bör du först se till att din flaska eller behållare är ren och torr innan du häller i vätskan. Detta hjälper till att förhindra tillväxt av bakterier och förlänga hållbarheten på din produkt.

För att bevara kvaliteten på ditt ansiktsvatten, bör du förvara det på en sval och torr plats, borta från direkt solljus. Om du har möjlighet kan du förvara det i kylskåpet för extra kylningseffekt på huden.

Eftersom detta ansiktsvatten inte innehåller några konstgjorda konserveringsmedel, rekommenderas det att du använder upp det inom två till tre månader för att förhindra att det blir dåligt eller förlorar sin effektivitet. Om du märker några förändringar i färg, lukt eller konsistens på ditt ansiktsvatten, bör du sluta använda det och kasta det.

Några andra tips som kan vara värdefulla är att först testa på en liten yta på huden för att säkerställa att du inte har några allergiska reaktioner på någon av ingredienserna. Det är också viktigt att inte dela din flaska eller behållare med andra personer för att förhindra spridning av bakterier.

En korrekt förvaring och användning av ditt DIY ansiktsvatten bidra till att förlänga dess hållbarhet och effektivitet samtidigt som du får de naturliga och fördelaktiga egenskaperna från hibiskusblommor och glycerin för en mjuk och återfuktad hud.

Tips

Testa gärna med fler örter, kanske uppfriskande pepparmynta eller lugnande kamomill? Det går att ersätta hibiskusen helt men bäst effekt får du när du helt enkelt lägger till en eller flera örter utöver hibiskus, en tesked av varje ört är lagom. Notera att vissa örter behöver dra i hett vatten.


Relaterade inlägg


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *