Rengöringsbalm för tvätt och sminkborttagning

DIY Ekologisk Ansiktstvätt

Brukar du få en stramande känsla efter att ha rengjort ansiktet? Det är inte ett tecken på renhet, utan på att huden blivit av med sina skyddande och mjukgörande oljor. Med en enkel tvåstegsmetod får du inte bara bort smink och ytligt smuts utan även föroreningar som trängt in på djupet, och när du är klar är huden återfuktad, ren och välbalanserad.

I rengöringstekniken ingår också en lyxig massage för att hjälpa cirkulation och upptag av näringsämnen i huden och motverka svullnad/puffighet.

1

Rengöringsbalm för tvätt och sminkborttagning

Ingredienser:

Gör så här:

Värm Sheasmör och bivax över vattenbad tills de smälter. Addera de flytande oljorna och rör om, bivaxet stelnar snabbt så låt blandningen stå kvar i vattenbadet tills du fått i alla ingredienser. Häll upp i två 60ml burkar. Ställ in i frysen tills krämen svalnat något. Förvara mörkt i rumstemperatur.

2

Användning

Rengöringsbalm används bäst på kvällen, vill du göra en lätt rengöring på morgonen kan du använda din ansiktsolja. Har du inte använt smink hoppar du direkt till steg 2 genom att fukta ansiktet med en handduk först.

Steg 1: För att ta bort smink, eller andra hudprodukter börjar du med att massera in en klick rengöringsbalm i cirklar på torr hud, gnid mellan handflatorna en stund om du vill smälta den snabbare, fortsätt massera tills allt smink är upplöst. Blöt sedan en mjuk bomullshandduk (eller rondeller) i varmt vatten, torka försiktigt av ansiktet.   

Steg 2: Nu när ansiktet är fuktigt tar du ytterligare en klick rengöringsbalm och masserar in över hela ansiktet. Lägg lite extra tid på områden där du lätt får pormaskar t.ex. näsan och hakan. Skölj en mjuk handduk eller muslinduk i så varmt vatten du klarar av utan att det bränns, vrid ur och lägg över ansiktet. Pressa försiktigt handduken mot huden. När handduken svalnat, repetera proceduren med en ny handduk två gånger eller tills ansiktet känns rent.

Avsluta med att smörja in ansiktet med en ansiktsolja eller nattkräm, en del behöver inget alls -känn efter vad din hud behöver!

Omställning:

När huden inte hämmas av starka kemikalier kan den börja exfoliera sig självmant, det kan innebära att du till en början möts av vita eller svarta pormaskar när huden stöter ut orenheter. Det händer inte alla men ge det ett par veckor innan du utvärderar, det kan vara ett gott tecken på att huden mår bättre.

Tips: Tillsätt ½ dl Bikarbonat  i tvättmedelsfacket tillsammans med tvättmedlet och en skvätt ättika (1-2 msk) i sköljmedelsfacket istället för sköljmedel för att få bort olja och smuts när du tvättar handdukarna/rondellerna. Var inte rätt för att skippa sköljmedlet, du vill inte ha sköljmedelsrester i ansiktet!

Receptet är gjort med