MakeUp remover med Jojobaolja


Gör din egen ekologiska sminkborttagning

Brukar du få en stramande känsla efter att ha rengjort ansiktet? Det är inte ett tecken på renhet, utan på att huden blivit av med sina skyddande och mjukgörande oljor. Att då använda sig av jojobaolja i sin sminkborttagning garanterar ett förbättrat resultat i din ansiktsvård.

Med en enkel tvåstegsmetod får du inte bara bort smink och ytligt smuts utan även dina föroreningar som trängt in på djupet, och när du är klar är huden återfuktad, ren och välbalanserad.

I rengöringstekniken ingår också en lyxig massage för att hjälpa cirkulation och upptag av näringsämnen i huden och motverka svullnad/puffighet. I en naturlig sminkborttagning du gör själv kan du alltid justera innehållet efter dina specifika behov.

Rengöringsbalm med Jojobaolja

Detta DIY-recept på ansiktstvätt är ett fantastiskt alternativ till kommersiella ansiktstvättar som ofta innehåller syntetiska och potentiellt skadliga ingredienser. Genom att använda naturliga och rena ingredienser i ditt ansiktsvårdsrutin kan du hjälpa till att bevara och förbättra hudens hälsa.

Jojobaolja är en av de viktigaste ingredienserna i detta recept eftersom det liknar den naturliga oljan i våra egna porer, vilket gör det lätt att absorbera utan att täppa till porerna. Sheasmör är en annan näringsrik ingrediens som är full av antioxidanter och vitaminer, och hjälper till att mjukgöra och återfukta huden. Avokadoolja innehåller vitamin E, en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot skador från fria radikaler, och är också känt för att hjälpa till att lindra torr och kliande hud. Slutligen hjälper bivaxet till att binda de andra ingredienserna och bidrar till en krämig och mjuk konsistens.

Genom att göra ditt eget ansiktsvatten med dessa ingredienser kan du undvika skadliga kemikalier och istället ge din hud en naturlig och skonsam behandling.

Ingredienser & Tillbehör
25 ml eko jojobaolja
18g/ 20ml eko sheasmör
5 ml eko avokadoolja
11 g eko bivax
Glasburk med aluminiumlock – brun – 60 ml

Gör så här

Värm sheasmör och bivax över vattenbad tills de smälter. Addera de flytande oljorna och rör om, bivaxet stelnar snabbt så låt blandningen stå kvar i vattenbadet tills du fått i alla ingredienser. Häll upp i en 60ml glasburk. Ställ in i frysen tills krämen svalnat något. Förvara mörkt i rumstemperatur.

Användning

Makeup remover används bäst på kvällen, vill du göra en lätt rengöring på morgonen kan du använda din ansiktsolja. Har du inte använt smink hoppar du direkt till steg 2 genom att fukta ansiktet med en handduk först.

Steg 1: För att ta bort smink, eller andra hudprodukter börjar du med att massera in en klick rengöringsbalm i cirklar på torr hud, gnid mellan handflatorna en stund om du vill smälta den snabbare, fortsätt massera tills allt smink är upplöst. Blöt sedan en mjuk bomullshandduk (eller rondeller) i varmt vatten, torka försiktigt av ansiktet.   

Steg 2: Nu när ansiktet är fuktigt tar du ytterligare en klick rengöringsbalm och masserar in över hela ansiktet. Lägg lite extra tid på områden där du lätt får pormaskar t.ex. näsan och hakan. Skölj en mjuk handduk eller muslinduk i så varmt vatten du klarar av utan att det bränns, vrid ur och lägg över ansiktet. Pressa försiktigt handduken mot huden. När handduken svalnat, repetera proceduren med en ny handduk två gånger eller tills ansiktet känns rent.

Avsluta med att smörja in ansiktet med en ansiktsolja eller nattkräm, en del behöver inget alls -känn efter vad din hud behöver!

Tips

Tänk på att huden kan behöva tid för omställning. När huden inte hämmas av starka kemikalier kan den börja exfoliera sig självmant, det kan innebära att du till en början möts av vita eller svarta pormaskar när huden stöter ut orenheter. Det händer inte alla men ge det ett par veckor innan du utvärderar, det kan vara ett gott tecken på att huden mår bättre.

Tillsätt ½ dl Bikarbonat  i tvättmedelsfacket tillsammans med tvättmedlet och en skvätt ättika (1-2 msk) i sköljmedelsfacket istället för sköljmedel för att få bort olja och smuts när du tvättar handdukarna/rondellerna. Var inte rätt för att skippa sköljmedlet, du vill inte ha sköljmedelsrester i ansiktet!


Relaterade inlägg


Kommentarer

2 svar till ”MakeUp remover med Jojobaolja”

 1. Jeanette

  Har använt ansiktstvätten ihop med nattkrämen och det har fungerat toppen.
  Ni skriver att man kan använda ansiktsolja på morgonen. Menar ni att man ska tvätta med oljan eller bara smörja in på huden?

  1. Kemikalieklok

   Vad härligt att du gillar ansiktstvätten och nattkrämen!
   Om du känner att det behövs kan du fukta ansiktet med vatten på morgonen och sedan smörja in med ansiktsolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *