Hårbottenmask för öm och torr hårbotten


Gurkörtsolja & Nattljusolja hjälper din ömma hårbotten

Gurkörtsolja är den vegetabiliska oljan som innehåller mest GLA. GLA är en förkortning av gamma-linolensyra syra, vilket är en mästare på att reparera och lugna din irriterade och känsliga hud som finns i hårbotten.

Nattljusoljan återfuktar och ger näring till en utsatt hårbotten, och faciliterar en snabbare återhämtning efter rodnad, irritation och flagor.

Om man har torr hårbotten som även känns öm kan Hårbottenmask med gurkörtsolja och nattljusolja ge huden och hårsäckarna de näringsämnen de behöver. För att behålla sina egenskaper bör dessa oljor värmas så lite som möjligt, detta recept består av en väl sammansatt blandning som tillverkas av kallpressade vegetabiliska oljor som förvarats i rumstemperatur.

100 ml

Ingredienser:

40 ml eko gurkörtsolja
30 ml eko arganolja
30 ml eko nattljusolja

Gör så här:

 1. Mixa alla ingredienser i en glasflaska och applicera sedan med pipett eller fingrarna i hårbotten, massera.
 2. Lämna i över natten och tvätta håret som vanligt på morgonen.
 3. Upprepa vid behov, men mer än 1 gång per vecka är inte nödvändigt.


Relaterade inlägg


Kommentarer

3 svar till ”Hårbottenmask för öm och torr hårbotten”

 1. Christina

  Kan man halvera den här masken? Har så tunt hår så behöver inte så mycket. Den här masken är väl bra också för hårlängderna, inte bara för hårbotten? Eller?
  Christina

  1. Kemikalieklok

   Det går alldeles utmärkt att köra halv sats! Den är även bra för hårlängderna, men låt då inte masken sitta i över natten.

  2. Marielle

   Även om man har tunnt hår behöver man inte göra halva satsen. Dessa oljor kan vara blandade med varandra i månader. Titta bara på det tidigaste utgångs datumet på oljorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *