DIY Body Oil – Recept på kroppsolja med naturliga ingredienser


DIY kroppsolja ger näring till och lugnar torr eller irriterad hud. Med rätt ingredienser och proportioner är det lätt att göra din egen skräddarsydda blandning av naturliga oljor som kan hjälpa till att minska rodnad och inflammation. I det här receptet kommer vi att använda ekologiska, kallpressade oljor utvalda för deras antiinflammatoriska egenskaper samt eventuellt en eterisk olja som lavendel eller pepparmynta för extra lugnande effekt.

Mandelolja är rik på vitamin E vilket gör den idealisk för att ge näring till torr hud samtidigt som den hjälper till att behålla fuktnivåerna i hudlagren. Gurkörtsolja innehåller omega 6-fettsyror som är kända för att minska inflammation. De starka antioxidanta egenskaper druvkärnolja besitter skyddar mot fria radikaler orsakade av miljöfaktorer som solexponering och föroreningar för att skydda mot ytterligare irritation. 

Eterisk lavendelolja och pepparmynta har båda lugnande effekter på huden, vilket gör dem perfekta tillsatser när du hanterar irritaterad hy.

Ingredienser:

45 ml. mandelolja
15 ml. gurkörtsolja
15 ml. druvkärnolja
ev. 10 droppar eterisk olja
Dofter som passar bra till kroppsolja inkluderar eterisk olja lavendel, ylang ylang och sandelträ. Dessa eteriska oljor har lugnande och lugnande egenskaper som hjälper till att nära och återfukta huden.

Tillbehör:

3x glasflaska med pipett – brun

Gör så här 

Blanda samman oljorna i en bägare och tillsätt eterisk olja om du önskar. Denna blandning kan hällas upp i 3 pipettflaskor innehållande 30 ml vardera – så att du kan dela med dig till vänner eller förvara som refill till ett senare tillfälle utan att oroa dig för att oljan ska bli gammal. 

 Att göra din egen hudvård av ekologiska högkvalitativa råvaror ger många fördelar jämfört med kommersiella produkter, det ger oss inte bara mer kontroll över vad som ingår i vår produkt utan hjälper oss att säkerställa bättre resultat också! Vi får inte bara dra nytta av alla underbara fördelar som dessa ingredienser erbjuder, utan att kunna skapa något specifikt skräddarsytt efter hudens behov gör DIY-kroppsolja till en otroligt tillfredsställande upplevelse!

För större produktion kan du enkelt skala upp detta recept genom att följa dessa förhållanden: 3 delar Mandelolja : 1 del Gurkörtsolja : 1 del Druvkärnolja : 0,5 % eteriska oljor (1 droppe per 10 ml). 

Användning

Värm upp några droppar i taget mellan handflatorna och massera in på fuktig hud efter dusch eller bad. Oljan är till för hela kroppen och passar även till ansiktet om du har normal hud utan specifika behov som en ansiktsolja skulle ta bättre hand om.

Hållbarhet

Kroppsoljan har lång hållbarhet, ca 6 mån, om den hålls borta från direkt solljus och värmekällor.


Relaterade inlägg


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *