DIY Ansiktsolja – Serum med Jojobaolja, Arganolja och Nyponfröolja 


Det här receptet på DIY ansiktsolja av serumkvalitet är utformat för att ge din hud de näringsämnen och antioxidanter den behöver för att förbli frisk och strålande. Oljeserumet är tillverkat av en blandning av olika högkapacitiva oljor som valts för deras otroliga förmågor att lugna, återfukta och skydda huden.

Jojobaolja är en icke-komedogen olja som liknar hudens naturliga oljor och hjälper till att balansera talgproduktionen och skydda mot uttorkning. Arganolja är en lätt och fuktgivande olja som är rik på antioxidanter och vitamin E. Nyponfröolja är en rik källa till vitamin C och A, som hjälper till att bekämpa ålderstecken och skydda mot fria radikaler.

Tamanuolja, eller Callophyllum som den ofta kallades förr, är en tropisk olja som hjälper till att lugna huden och främja läkning. Koncentrerad E-vitamin är en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot skador från fria radikaler och solen. Sheasmör är en rik källa till fettsyror som hjälper till att mjukgöra och återfukta huden, i det här receptet agerar den även konsistensgivare och ger en olja som stannar kvar ett ögonblick längre på huden för att återfukta och ge det där underbara glowet till huden.

Genom att använda detta DIY-recept för ansiktsolja serum får din hud de naturliga ingredienser den behöver för att förbli frisk och strålande.

Ingredienser

30ml100mlIngrediens
10ml33mlJojobaolja
6ml20mlArganolja
5ml17mlNyponfröolja
3ml10mlSheasmör
2ml7mlTamanuolja
2 droppar2 mlE-vitamin
PassarTillbehör
30mlGlasflaska med pipett – brun – 30 ml
100mlGlasflaska med pipett – brun – 100 ml

Gör så här

För att göra ansiktsoljan / serumet, följ dessa steg:

  1. Smält sheasmöret i ett vattenbad eller på låg värme i en kastrull.
  2. Låt sheasmöret svalna något och tillsätt sedan jojobaolja, arganolja, nyponfröolja, tamanuolja och E-vitamin. Blanda väl. Rör om då och då tills blandningen nått rumstemperatur för att hindra sheasmöret från att skikta sig i oljeblandningen.
  3. Häll blandningen i en ren och steriliserad pipettflaska eller annan lämplig behållare.

Användning

För att använda serumet, applicera några droppar på ansiktet och massera försiktigt in. Serumet kan användas dagligen som en del av din hudvårdsrutin.

Applicera sedan 3-4 droppar av serumet på handflatan och gnid händerna tillsammans för att värma upp oljan. Massera serumet varsamt över ansiktet och nacken med uppåtgående rörelser tills det absorberats fullständigt.

Du kan använda denna serumolja som en del av din morgon- och kvällsrutin eller efter behov. Om du känner att din hud är extra torr eller känslig, kan du applicera serumet flera gånger om dagen, gärna efter att ha fuktat ansiktet med en toner eller lite vatten.

Kom ihåg att detta serum innehåller rika och näringsrika oljor som kan ta lite tid att absorberas av huden. Om du använder serumet på morgonen, ge det tillräckligt med tid att absorberas innan du applicerar din makeup.

Hållbarhet

För att förvara ditt färdiga ansiktsoljeserum på rätt sätt, rekommenderar vi att du placerar det på en sval och mörk plats, helst i en glasflaska med en dropprör eller pipett för enkel applicering.

Då detta serum är gjort av naturliga ingredienser, kan det vara känsligt för höga temperaturer, solljus och luft. Därför är det viktigt att du inte utsätter serumet för direkt solljus, höga temperaturer eller fuktighet.

För att förlänga hållbarheten på ditt serum, bör du undvika att röra flaskan med smutsiga händer eller andra föremål som kan föra in bakterier i produkten. Om du använder serumet regelbundet, kan det vara bättre att fördela satsen i mindre flaskor så att varje flaska får en kortare användningsperiod och lägre risk för att oljorna tappar i funktion i förtid.

Eftersom detta serum är gjort av naturliga ingredienser kan det också variera något i färg och konsistens över tid. Detta är normalt och beror på olika faktorer som säsong, tillverkningsmetod och exponering för ljus och luft.

Om du märker att ditt serum har börjat lukta annorlunda eller ändrat färg, kan det vara en indikation på att användningstiden är slut och att produkten kan bytas ut. Vi rekommenderar att du använder upp serumet inom sex månader efter tillverkning.


Relaterade inlägg


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *