Slut i lager

Linoljesåpa

(23 kundrecensioner)

159 kr

Linoljesåpa utan fria fettsyror! Din bästa vän för en genuin städupplevelse, bästa resultat och utan skadliga kemikalier.

1 liter
5 liter
Artikelnr: 6085 Kategori:

Beskrivning

Äkta Linoljesåpa utan fria fettsyror

Kemikaliekloks såpa är ett basiskt, helt tillsatsfritt städmedel som har lika många användningsområden som året har dagar, eller kanske ännu fler. Fettsyror är något man inte vill ha i linoljesåpa om man vill lösa upp fläckar och rengöra effektivt då de tenderar att lämna en fet hinna efter sig. En helt förtvålad (fri från fettsyror) linoljesåpa ger rena ytor som håller sig rena längre utan en fet hinna som drar åt sig smuts.

Oavsett om du vill såpskura golvet, spraya köksbänken, göra rent penslar, tvätta ur ingrodd smuts i ugnen eller få kaklet skinande rent så är linoljesåpan din vän. Kemikalieklok såpa är en koncentrerad linoljesåpa av högsta kvalitet och den kan ersätta de flesta av de populära kemikaliestinna städmedel som finns i var mans hem.

Gjord på förnyelsebar råvara och är biologiskt nedbrytbar. All produktion sker i Sverige, med svenskodlat lin. Självklart inga doftämnen i, den här såpan luktar så naturligt gott alldeles av sig själv. Prova till exempel att tvätta lakan och handdukar med någon matsked såpa i tvättmedelsfacket, doftar svagt av sommaräng.

Denna linoljesåpa är en unik svensktillverkad produkt som produceras i relativt små batcher. Skillnader kan förekomma i viskositet, tjocklek m.m. utan att rengöringsförmåga påverkas.

Användning:

Skurmedel: 2 msk linoljesåpa i en hink kallt eller ljummet vatten.

Allrengöringsspray: 2 tsk linoljesåpa i 5 dl vatten.

Svårt smutsade ytor: Spä ut linoljesåpan med hälften vatten, spraya på och låt verka, gnugga bort smutsen och skölj av.

Fler användningsområden

Fläckborttagning kläder: Använd outspädd direkt på tyget, låt verka ett par timmar, tvätta som vanligt

Tvättmedel: 1tsk-1msk linoljesåpa i tvättmedelsfacket

Ta alltid tvättråden för dina respektive plagg i beaktande.

Ytterligare information

Vikt N/A
Dimensioner N/A
Storlek

1 liter, 5 liter

Innehåll

Förtvålad svensk kallpressad linolja (50%), vatten (50%).
Fri från parfym, konserveringsmedel, fosfater, sulfater och färgämnen.

Förpackning

Plåtdunk (utan bisfenol eller PET-hinna på insidan) med plastkork. Lägg i förpackningsåtervinning för metall resp. plast när såpan är slut.

Varumärke

kemikalieklok

23 recensioner av Linoljesåpa

 1. Inger Östh (verifierad ägare)

  Har tvättat altangolvet med såpan och den slår helt klart alla andra rengöringsmedel jag testat! Fungerar även utmärkt till all slags städning. Däremot kan jag inte rekommendera den till tvätt av lakan som det står här ovan. Lakanen luktade härsket, trots att de hängdes ut för att torka, och gick absolut inte att sova i !

 2. Petra (verifierad ägare)

  Måttade trallen med såpa för ett par dagar sedan, men den är fortfarande kladdig. Vad ska jag göra?

 3. Elin S (verifierad ägare)

  Min nya favorit att tvätta lakan med! Det vart verkligen skillnad mot tvättmedlet vi brukar använda! Lakanen vart lena, sköna och luktar gott, trots att vi fick en batch som luktar ungefär som fiskleverolja så känner jag inget av den lukten på lakanen. Ser fram emot att testa denna på fler användningsområden! 🙂

 4. Caroline (verifierad ägare)

  Vet inte om det är olika mellan olika batcher men den stinker som gamla räkskal. Ska den verkligen lukta så?

  • Kemikalieklok

   Hej Caroline!
   Linet som odlades 2019 och pressades vintern 2019/2020 hade ett högt innehåll av omega 3, omega 3 finns även i fisk, i och med att fiskolja och linolja innehåller i princip samma typer av fettsyror så kan lukten påminna om just fisk, men det du egentligen känner lukten av är omega 3.
   Lukten är övergående och kan variera något mellan skördeår. Tex oljan som har processats nu under 2021 har inte alls samma doft.

   Eftersom vi valt att inte parfymera såpan, så kommer den att variera i doft. Ett tips är att kombinera linoljesåpan med en eterisk olja!

 5. Cindy (verifierad ägare)

  Använder såpan till att skura och återfukta trallen utomhus. Bra resultat och lätt jobb 🙂
  Tänkte prova till ugnsrengöring. Hur gör jag då?

  • Kemikalieklok

   Pensla/smörj in hela ugnen med koncentrerad såpa, värm ugnen till 100 grader och låt den sedan svalna. Torka av såpan och all smuts hänger med, ugnen blir ren och fin på ett kick > Använd linoljesåpan som naturlig ugnsrengöring

 6. Anna

  Trevlig såpa, använder i hundtrimmet och hemma

 7. Elina Bolsöy (verifierad ägare)

  Jag älskar såpan men jag förstår inte hur jag ska hälla från flaskan utan att det rinner ner längs kanten och kladdar ner hela översidan av dunken.

  • Kemikalieklok

   Korken drar du rakt upp med hjälp av vingarna! 🙂

 8. Jennie (verifierad ägare)

  Jag älskar denna! Doftar sååååå ljuvligt och känns så fräscht!!! Slängt all annan rengöring och använder även att tvätta med. Asså sängkläderna sen. Galet bra!

 9. Sofie (verifierad ägare)

  Bästa lineoljesåpan. Doftar ljuvligt och gör det så rent!

 10. Evelina T (verifierad ägare)

  Används till städning här hemma än så länge. Men blev sugen på att prova i fotbad nu när jag såg en annan recension ??

 11. Helena (verifierad ägare)

  Perfekt till städning! Blanda m vatten i sprayflaska, fint att städa toa & badrum från golv till tak utan att få andnöd av kemikalier som luktar starkt.
  Ljuvlig i ett fotbad!

 12. Ida (verifierad ägare)

  Fantastiskt bra såpa som luktar så gott! Perfekt till all slags städ och tvätt, superbra att göra ren en ingrodd ugn med 🙂

 13. Catarina

  Så nöjd! Äntligen en helt ren såpa! Har tidigare använt linoljesåpa men inte som denna, fantastisk bra! Kommer få svårt att använda någon annan linoljesåpa efter att börjar använda denna!

 14. Malene (verifierad ägare)

  Har än så länge enbart använts till tvätt och då framförallt handukar och lakan. Doftar ljuvligt. Hade kvar av en annan linoljesåpa som jag först ska göra slut på innan denna även får bli till städningen. Rekommenderas varm. Ett stort plus också för förpackningen

 15. Pia (verifierad ägare)

  Såpa som såpa. Trodde jag, men så fel jag hade. Den här såpan gör allt väldigt rent och fräscht. Snygg förpackning också. Tur dock att jag har en man som är van vid oljedunkar eftersom jag inte fattade att pipen skulle dras upp för att det skulle bli lätt att hälla ur.

 16. Jennie (verifierad ägare)

  Superbra såpa som passar till all typ av städning! Jag har även provat att tvätta kläder med den och det blev ett helt okej resultat, luktade ljuvligt men diskret av såpa.
  Enda jag tänker på att det är svårt att hälla med den typ av öppning som är på förpackningen. Det hamnar såpa ”ovanpå” och blir kladdigt.

 17. Jennifer (verifierad ägare)

  Använder denna nästa till allt inom städning. Är så skönt att städskåpet inte är fullt med massa farliga kemikalier. Allt som står det är denna fina burk och en påse med bikarbonat som också är från kemikalieklok.

 18. Angelica Sjörs (verifierad ägare)

  Så nöjd över att ha börjat städa med linoljesåpa, känns genast fräschare hemma och jag mår bättre i själ och hjärta när det inte är massa kemikalier som doftar starkt.

 19. Amanda (verifierad ägare)

  Superbra naturligt städmedel. Känns bra att använda både för sig själv och miljön. Gillar den milda doften.

 20. Linda

  Perfekt till all typ av städning! Luktar heller inte starkt som de flesta städprodukter brukar göra.

 21. Helane

  Om en vill satsa på och få kemikaliefritt i sitt hem är denna att rekommendera, den funkar till de mesta istället för o ha 70 olika städprodukter hemma. I just love it!

 22. Mikaela (verifierad ägare)

  Skönt att städa med rent samvete. Använder den när jag skurar golv, till kök och badrum. Ochbär mkt nöjd.

 23. Frida Törnquist (verifierad ägare)

  Har sedan några veckor tillbaka städat med denna såpa och jag älskar den! Enkel att använda och känns bra i magen att slippa kemikalier, speciellt när man har småbarn. Också väldigt skönt att slippa massa olika städprodukter. Denna kan man ha till det mesta.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *