Kakaosmör

(3 kundrecensioner)

129 kr

100 gram

Ett fåtal kvar i lager

Artikelnr: 1006 Kategori: Tagg:

Beskrivning

Kakaosmöret är rikt på antioxidanter i form av välgörande fettsyror, något som efterfrågas i anti-ageing produkter. Smöret är en riktig hudbooster och skyddar hyn mot irritation och skador. Fuktgivande och mjukgörande egenskaper gör det här till en perfekt basingrediens i produkter för torr eller irriterad hud. Smöret är perfekt i en rengöringskräm, på torra hudfläckar eller för att skydda huden mot väder och vind i form av läppcerat och vädersalvor. Kakaosmöret är fetare än sheasmöret och bör användas i produkter som inte förväntas gå in i huden snabbt, men passar utmärkt som massageolja till exempel.

Mer information

INCI:

Theobroma cacao seed butter

Extraktionsmetod:

Kallpressning och filtrering

Storlek

100 gram

Varumärke

Alteya Organics

Certifikat

USDA Organic®

3 recensioner av Kakaosmör

  1. Ina (verifierad ägare)

    Superbra basingrediens i hemmagjorda krämer. Bor i Lappland och dottern ligger ute i vagnen och sover ett par timmar varje dag. Smörjer hennes ansikte med frostskyddet (sök bland recepten). Inte en gnutta väderbiten är hon i ansiktet trots temperaturer ner mot – 25grader. Och jag smörjer läpparna med samma salva.

  2. Malene (verifierad ägare)

    Doftar ljuvligt choklad och använder den bland annat i frostskydd och rumpsalva. Rumpsalvan är för övrigt perfekt när man är förkyld och näsan är röd och sårig. Äntligen hittat något som lindrar det onda vid förkylning.

  3. Linda

    Älskar denna! Många användningsområden då den gör gott för huden och även smakar väldigt bra. Brukar stryka på händerna och läpparna då jag annars har lätt att bli väldigt torr (ibland så pass att huden spricker), funkar perfekt!

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *