Eterisk olja Bergamott

79 kr

100% ren eterisk olja av bergamott. Söt, fräsch och uppfriskande arom som påminner om citrus.

I lager

Artikelnr: 121-001 Kategori:

Beskrivning

Ekologisk eterisk olja Bergamott utvinns från små citrusfrukter vars skal innehåller den eftertraktade oljan.

Doft, Not & Karaktär

Toppnot. Grönaktig till gul i färgen, med tydlig söt citruskaraktär som doft. Bergamott eterisk olja är en välanvänd ingrediens i kosmetikabranschen för parfymer och andra färdigtillverkade produkter, men även vanlig som smaksättare inom livsmedelsindustrin. Doften av bergamott passar bra med sandelträ, frankincense samt rosmarin eterisk olja.

Kuriosa & Aromaterapi

Bergamott är antiseptisk och vissa använder bergamott mot infektioner och förkylningar. I DIY-projekt aär bergamottolja användbar i olika recept på ex. ansiktsrengöring och andra blandningar som har som syfte att avlägsna oljerester från huden.

Ytterligare information

INCI

Citrus Bergamia

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Eterisk olja Bergamott”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *