Ekologisk och kallpressad gurkörtsolja med pipett
(3 kundrecensioner)

199 kr

I lager

Extra välgörande för mycket torr hud med intensivt fuktighetsgivande egenskaper. Ekologisk och kallpressad gurkörtsolja kan användas med god utredande effekt i håret. Mycket näringsrik med anti-age-egenskaper i hudvård.

Beskrivning

Gurkörtsolja är unik i sin sammansättning av den helt oumbärliga fettsyran gamma-linolensyra (GLA) – hela 20% av innehållet! Som en de bästa källorna av denna effektfulla fettsyra rekommenderas denna olja även till de mest problematiska hudåkommorna.

Gurkört fungerar utmärkt till irriterad hud och kan användas som alternativ behandling för atopiskt eksem hos barn. Oljan är lätt och snabbabsorberande, och kan med fördel appliceras direkt på huden. Perfekt att använda som den är eller som ingrediens i vårdande DIY-recept på hud- och hårprodukter. Innehåller rikligt med omega-6.

En favorit hos många och en riktig lyxolja.

 • Certifierad ekologisk av USDA Organic®
 • Torr olja
 • Passar Fint hår
 • Bra för Baby & Barn, Eksem, Känslig hud, Psoriasis

Mer information

INCI

Borago officinalis

Varumärke

Alteya Organics

Certifikat

USDA Organic®

Storlek

100 ml

Karaktär

Torr olja

Hårtillstånd

Fint hår

Bra för

Baby & Barn, Eksem, Känslig hud, Psoriasis

3 recensioner av Gurkörtsolja

 1. Emely

  En fantastisk olja som passar bra till både djur och människor. Den luktar gott (enligt mig) och går snabbt in i huden. Det finns så många användningsområden; smörj in i ansiktet, eller häll i fotbadet/badkaret i hop med epsom salt. Eller gör hudkrämer. Gurkörtsolja har fantastiska egenskaper, så njut av den!

 2. Jeanette (verifierad ägare)

  Får torra fläckar i ansiktet ibland som inte vill försvinna. Med den här oljan har de försvunnit redan efter 1 eller 2 strykningar.

 3. Maria (verifierad ägare)

  Jag har problem med atopiska eksem, speciellt nu på höst/vintern blossar de. Jag tycker det är skönt att smörja med olja och nu har jag testat denna gurkörtsolja ett tag. Och den ger faktiskt lindring åt mina eksem och min torra hud. Skön olja!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Exempel på recept med Gurkörtsolja (visa alla)