Sök råvaror och hårvårdsprodukter
Generic filters
Sök råvaror och hårvårdsprodukter
Generic filters
50ml
100ml

Gurkörtsolja

169 kr

tillval:
1 × pump

10 kr
60ml
169 kr
100 ml
229 kr
art. 57067 kategori Etikett

Extra välgörande för mycket torr hud med intensivt fuktighetsgivande egenskaper. Ekologisk och kallpressad gurkörtsolja kan användas med god utredande effekt i håret. Mycket näringsrik med anti-age-egenskaper i hudvård.

Beskrivning

Gurkörtsolja är unik i sin sammansättning av den helt oumbärliga fettsyran gamma-linolensyra (GLA) – hela 20% av innehållet! Ekologisk gurkörtsolja är en de bästa källorna av denna effektfulla fettsyra som rekommenderas till de mest problematiska hudåkommorna.

Kallpressad gurkörtsolja är en mild olja som fungerar utmärkt till irriterad hud och kan användas som alternativ behandling för atopiskt eksem hos barn, samt acne för de lite äldre. Oljan är lätt och snabbabsorberande, och kan med fördel appliceras direkt på huden. Perfekt att använda som den är eller som ingrediens i vårdande DIY-recept på hud- och hårprodukter. Innehåller rikligt med omega-6 fettsyra.

En favorit hos många och en riktig lyxolja.

 • Torr olja
 • Bra för Fint hår, Baby & Barn

3 recensioner av Gurkörtsolja

 1. Emely

  En fantastisk olja som passar bra till både djur och människor. Den luktar gott (enligt mig) och går snabbt in i huden. Det finns så många användningsområden; smörj in i ansiktet, eller häll i fotbadet/badkaret i hop med epsom salt. Eller gör hudkrämer. Gurkörtsolja har fantastiska egenskaper, så njut av den!

 2. Jeanette (verifierad ägare)

  Får torra fläckar i ansiktet ibland som inte vill försvinna. Med den här oljan har de försvunnit redan efter 1 eller 2 strykningar.

 3. Maria (verifierad ägare)

  Jag har problem med atopiska eksem, speciellt nu på höst/vintern blossar de. Jag tycker det är skönt att smörja med olja och nu har jag testat denna gurkörtsolja ett tag. Och den ger faktiskt lindring åt mina eksem och min torra hud. Skön olja!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer information

INCI

Borago Officinalis Seed Oil

Ursprung

Storbritannien 🇬🇧

Karaktär

Torr olja

Bra för

,

Hudtillstånd

, , ,

Förpackning

60ml & 100ml brun glasflaska

Förvaring

Mörkt & svalt (<20°)

Färg

Gul – grön

Doft

Neutral

VARUKORG
Surskölj för lockigt hår/balsamskölj​Produktpaket: 1 × Läkemalva; 1 × Hibiskusblommor 248 kr
-
+
Aleppotvål 32
-
+
MENY