Druvkärnolja

(4 kundrecensioner)

f. 99 kr

Druvkärnolja, kallpressad och ekologisk, är en naturlig källa rik på fettsyror antioxidanter och e-vitamin. Druvkärnolja används i skönhetsprodukter och hemmagjorda diy-recept. Kan med fördel användas som massageolja.

1 × pump

I lager

10 kr
60ml
99 kr
100ml
129 kr
500ml
449 kr
Artikelnr: 5442 Kategori:

Beskrivning

En kallpressad, hexanfri druvkärnolja innehåller fettsyror i form av omega-6, antioxidanter och E-vitamin vilket ger extra vårdande egenskaper i din hudvård. Oljan används traditionellt för att motverka akne, minska porerna, läka ärr och som rengöring och återfuktning till huden. Den går snabbt in i huden och lämnar en len känsla som inte är fet. Eftersom den hjälper huden att bygga upp sina barriärer kan den med fördel användas för eksemhy som behöver stärkas, ett behov som ofta uppstår efter kortisonbehandling. Oljan passar också utmärkt för att behandla en torr hårbotten och har ett rykte om sig att stimulera hårtillväxten.

Druvkärnoljan har även hög rökpunkt vilket gör att den passar extra bra i t.ex. värmeskydd för hår eller andra recept där man behöver använda lite högre temperatur vid tillverkning.

Helt fri från hexan och andra lösningsmedel samt kemiska bekämpningsmedelsrester. Näringsämnena i oljan har bevarats tack vare den skonsamma utvinningen.

Ytterligare information

INCI

Vitis Vinifera Seed Oil

Ursprung

EU 🇪🇺

Förpackning

60ml & 100ml brun glasflaska, 500ml brun PET-flaska

Karaktär

Torr olja

Bra för

Hudtillstånd

Produktstatus

Ekologiskt certifierad, Kallpressad

Förvaring

Mörkt & svalt (<20°)

Färg

Gul – grön

Doft

Neutral

4 recensioner av Druvkärnolja

 1. Rebecka Starke (verifierad ägare)

  Så fin olja till min bebis känsliga ekemhud. Doftar inget, sjunker snabbt in i huden och lämnar den silkeslen.
  Använder den även till mitt ansikte och huden ser fin ut och känns bra!

 2. Helena (verifierad ägare)

  Härlig olja som känns sammetsmjuk på huden! Har den i ansiktet, på kroppen (på fuktig hud) och ibland lite i badvattnet (men det känns som jag slösar då…)

 3. Annika Van Keeken (verifierad ägare)

  Den här oljan använder vi i badet till våra barn. Ena barnet har torreksem och kan ha flera fläckar innan bad. Morgonen efter bad är benen lena och fina och fläckarna nästan helt borta. Magisk är den!

 4. Mikaela (verifierad ägare)

  Så bra olja för torra partier. Även bra mot torra toppar! Älskar den!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *