Aleppotvål 20% lagerbärsolja

(1 kundrecension)

99 kr

Aleppotvål med 20% lagerbärsolja passar för torr eller lätt irriterad hårbotten samt kombinationshy. Tvålen är även ett underbart sätt att rengöra och fräscha upp trött och torr hy i ansiktet. Tvålen är mild, allergivänlig och 100% naturlig samt nedbrytbar.

I lager

Artikelnr: KLOK-20 Kategori:

Beskrivning

Aleppotvålen tillverkas genom traditionella kok i stora kittlar och staplas sedan i maffiga torn för att torka i 9 månader. Denna aleppotvål 20% lagerbärsolja har en brun utsida och en vackert mörkgrön kärna.

Användning hår: Blöt håret ordentligt, massera in tvålen direkt i håret tills du får ett rikligt lödder, skölj ur noggrant. Avsluta med surskölj.

Användning ansikte: Löddra upp en mjuk handduk eller ansiktsborste med tvålen, tillsätt ett par droppar jojobaolja till löddret och tvätta ansiktet, skölj och avsluta med valfri ansiktsolja.

Med Kemikalieklok Aleppotvålar vet du precis vad du köper. Naturliga tvålar helt utan tillsatser som ger dig en mild och återfuktande rengöring av hår, ansikte och kropp. Gjorda på olivolja, som i sin sammansättning liknar hårets eget skyddande sebum, i kombination med den lyxiga lagerbärsoljan som bidrar med sina antiseptiska och högt återfuktande egenskaper. För bästa kvalitet på tvålarna koncentreras tillverkningen till vintermånaderna så att tvålen får torka sakta i nio månader.

Aleppotvålen är tvålarnas urmoder, använd under mer än 4000 år med oändliga användningsområden. Genom att stötta och skapa fortsatt utrymme för syrisk tillverkning av våra tvålar hoppas vi i framtiden kunna bidra till den ekonomiska och sociala återuppbyggnaden av en av världens äldsta och mest förundransvärda städer.

Läs mer om hur du väljer aleppotvål här.

Ytterligare information

INCI

Olea europaea fruit oil, Laurus Nobilis (20%), Sodium hydroxide

Ingredienser

För att tillverka tvålen används en ekologisk olivolja av hög kvalitet och ekologisk lagerbärsolja.

INCI: Olea europaea fruit oil (olivolja), Laurus Nobilis (lagerbärssolja) och Sodium hydroxide (lut) som förbrukas under förtvålningen, finns inte kvar i tvålen.

Innehåll

Aleppotvål består av endast två ingredienser, förtvålad ekologisk olivolja som rengör och lyxig ekologisk lagerbärsolja från första pressningen som vårdar och tar hand om håret. Tvålen innehåller inga konserveringsmedel, sulfater eller konstgjorda doft- eller färgämnen. Tillverkningen är okomplicerad och skapar inte överskott eller restprodukter. Tvålen behöver inget bäst-före-datum vilket gör att inget behöver gå till spillo.

Emballage

Inga individuella plastförpackningar har använts från det att produkten tillverkats och skeppats till att den levereras hem till dig. Endast återvinningsbara förpackningar och emballage används.

Miljö

20 plastflaskor om året som inte behöver tillverkas eller slängas. Färre kemikalier som sköljs ut i våra vattendrag. När man inte längre fraktar vatten minskar transportutsläppen.

Varumärke

Kemikalieklok

1 recension av Aleppotvål 20% lagerbärsolja

 1. Anja (verifierad ägare)

  Aldrig varit mer nöjd med håret!
  Tvättar en gång i veckan och avslutar med surskölj på hibiskus och läkemalva.
  Håret har fått mer volym i hårbotten. Blir inte ens trassligt utan ”vanligt” balsam!

  • Kemikalieklok

   Vad härligt Anja!
   Tack för att du delar med dig 🙂

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *