Köp 3 och spara 10%

Aleppotvål 40% lagerbärsolja

139,00 kr

Aleppotvål med 40% lagerbärsolja rekommenderas för dig som har problematisk hårbotten med problem som t.ex. mjäll, akne, eksem, seborré. Den vårdar och tar hand om väldigt torr och känslig hud och hårbotten. Kemikalieklok Aleppotvål 40% är en underbar hårtvål och kan även användas för hela kroppen och ansiktet.

I lager

Antal Pris/st.
<3 139,00 kr
3+ 129,00 kr (- 7%)
×
Artikelnr: KLOK-40 Kategori:

Beskrivning

Traditionell aleppotvål 40%

Med ett innehåll på över 40 % lagerbärsolja rekommenderas den här tvålen som en återfuktande rengöring av mycket känslig hud och hårbotten. Den används traditionellt för rodnande hud som flagar, kliar och svider, eller som en härlig lyxprodukt för normal hud.

När du köper en tvål från oss vet du exakt vad du får. Naturliga tvålar utan tillsatser som rengör ditt hår, ansikte och kropp utan att ta bort hudens naturliga oljor. Olivolja och lagerolja har egenskaper som hjälper dig att hålla håret starkt, rent och återfuktat.

Produktion

Producerad för Kemikalieklok i Aleppo, Syrien av en traditionell tvålmakarfamilj med flera generations erfarenhet av aleppotvålstillverkning, som tack vare sitt tvålföretag får det stöd de behöver för att få stanna kvar i sitt hemland. Deras barndomsvänner, en familj som valde att lämna Syrien och har slagit rötter på en ny plats tar hand om logistiken och genom dem sprids kunskap och kännedom om tvålarna till Europa.

För att få fram tvålar av bästa kvalitet är produktionen inriktad på vintermånaderna. Detta gör att tvålen får nio månader på sig att torka långsamt innan den äntligen står redo för försäljning.

Aleppotvål är en av de äldsta kända tvålsorterna, och har använts av människor i mer än 4 000 år. Med äkta aleppotvål stödjer du både skapandet och fortsatt utrymme för människor att producera syriska tvålar. Vi hoppas att detta med tiden möjliggör ekonomisk och social återuppbyggnad av en av världens äldsta och mest beundransvärda städer.

Läs mer om hur du väljer aleppotvål och olika användningsområden här.

Ytterligare information

Vikt 0,210 kg
Dimensioner 8 × 6 × 5 cm
Ingredienser

För att tillverka tvålen används en ekologisk olivolja av hög kvalitet och ekologisk lagerbärsolja.

INCI: Olea europaea fruit oil (olivolja), Laurus Nobilis (lagerbärssolja) och Sodium hydroxide (lut) som förbrukas under förtvålningen, finns inte kvar i tvålen.

Innehåll

Aleppotvål består av endast två ingredienser, förtvålad ekologisk olivolja som rengör och lyxig ekologisk lagerbärsolja från första pressningen som vårdar och tar hand om håret. Tvålen innehåller inga konserveringsmedel, sulfater eller konstgjorda doft- eller färgämnen. Tillverkningen är okomplicerad och skapar inte överskott eller restprodukter. Tvålen behöver inget bäst-före-datum vilket gör att inget behöver gå till spillo.

Emballage

Inga individuella plastförpackningar har använts från det att produkten tillverkats och skeppats till att den levereras hem till dig. Endast återvinningsbara förpackningar och emballage används.

Miljö

20 plastflaskor om året som inte behöver tillverkas eller slängas. Färre kemikalier som sköljs ut i våra vattendrag. När man inte längre fraktar vatten minskar transportutsläppen.

INCI:

Olea europaea fruit oil, Laurus Nobilis (40%), Sodium hydroxide

Varumärke

Kemikalieklok

Hårtillstånd

, , ,

Hudtillstånd

, ,

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Aleppotvål 40% lagerbärsolja”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *